GÖRÜNTÜLÜ

Baydemir’den Bedlîs halkına DEM çağrısı

Bedlîs ve ilçeleri için halkın DEM Parti etrafından kenetlenmesi çağrısında bulunan Kürt siyasetçi Osman Baydemir, “Sandıklara gidelim ve bir kez daha sesimizi kendimize ulaştıralım” dedi.

BEDLÎS HALKINA ÇAĞRI

HDP eski Milletvekili ve Amed eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bedlîs halkına DEM Parti’ye destek verme çağrısında bulundu. Baydemir’in yaptığı videolu çağrı şöyle:

“Tüm yüreğim ve kalbimle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün Bedlîs’e dair özel bir çağrım olacak. Bedlîs kültür ve sanatımızın köklerini barındırır. Bedlîs varlığımızın tarihidir. Çağrım Xelat'a, Norşîn'e, Xîzan'a, Elcewaz'a, Motkî'ye ve Tetwan’adır. 

Hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz ki Tetwan, Wan Gölü'nün tacıdır. Tetwan Behra Wanê’nin gerdanıdır. Tetwan, Serhed'in kapısıdır. Tüm halkımızdan umut ediyorum ki Bedlîs’e, Tetwan’a, Norşîn’e, Motkî'ye, Adilcevaz’a, Xelat'a sahip çıkacağız; köklerimize sahip çıkacağız.

Bu seçim maratonunda verdiğiniz o emeğin boşa gitmeyeceğine inanıyorum. Sandıklara gidelim ve bir kez daha oyumuzu kendimizden olana verelim. Oyumuzu adaylarımıza; kendi çocuklarımıza verelim ki Bedlîs'te, Xelat'ta, Xîzan'da, Tetwan'da, Kurdistan'ın genelinde bir kez daha temsiliyetin ve hizmetin mührü, bayrağı çocuklarınızın eline geçsin.


Kardeşlerim! Bedlîs'teki, özellikle Xelat, Adilcewaz, Tetwan, Xîzan, Motkî ve Güroymak; Bedlîs'in tüm ilçelerindeki değerli adaylarımız Allah’a ve sizlere emanettir. Sandıklara sahip çıkalım. Tüm gücümüzle seferber olalım ve aydınlık günlerin kapısını açalım. Sandıklara gittiğinizde sizden ricam, tutsak edilen İhsan Uğur aklınızda olsun. Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve zindanlardaki evlatlarınız belleğinizde olsun. Hepinizi can-ı gönülden selamlıyorum. Emeğinizi, direnişinizi ve zaferinizi şimdiden kutluyorum.”